Slip afhængigheden af alkohol eller piller med hjælp fra et misbrugscenter

10 juni 2022 Astrid Pedersen

advertorial

Er du havnet i et misbrug, og vil du gerne ud af det igen? Så bør du kontakte et behandlingscenter med henblik på afvænning.

Hvorfor skal jeg lade mig indskrive på et behandlingscenter?

Der er mange fordele ved at vælge en misbrugscenter på et behandlingscenter med mulighed for indlogering – i hvert fald hvis du ønsker at din afvænning skal være en succes.

Under et ophold på et misbrugscenter eller behandlingscenter vil du ikke have adgang til alkohol, receptpligtig medicin eller andre afhængigheds skabende substanser. Dette minimerer i sig selv risikoen for et tilbagefald.

Du vil være på afstand af dine vante rammer, og dermed få en mulighed for at bryde med de gamle mønstre og vaner som dit misbrug fordrer. Når du gør noget andet end du plejer, vil du kunne give slip på din afhængighed, og dermed have nemmere ved at komme ud af misbruget.

Misbrugscenter

Der ud over vil du på et behandlingscenter kunne gennemgå afgiftning eller afrusning i trygge rammer, således at du kan være helt sikker på at de skadelige stoffer er ude af dit system inden den efterfølgende terapi påbegyndes. Selve forløbet har en varighed på omtrent fem uger, og du vil have mulighed for at deltage i opfølgende møder efter endt behandlings forløb. Disse har til formål at forebygge tilbagefald, og samtidig give dig den støtte du har brug for i forbindelse med genopbygning af din tilværelse uden misbrug og afhængighed.

Hvor kan jeg blive behandlet for afhængighed af receptpligtig medicin?

Hvis du er en af de mange tusind danskere, som er havnet i et misbrug af receptpligtig medicin som for eksempel Oxycontin, Fentanyl, Tramadol eller måske benzodiazepiner, kan du altid få hjælp til afvænning hos Behandlingscenter Stien. Behandlingscenter Stien har mange års erfaring inden for behandling af misbrug, her under pilleafhængighed. Klik ind og læs mere på behandlingscenter-stien.dk.

Flere Nyheder