Overvejer du at gå i terapi?

10 maj 2022 Steffen Petersen

advertorial

Overvejer du at gå i terapi? Hvis ja, er du ikke alene. Millioner af mennesker søger hvert år hjælp hos terapeuter for at håndtere en række forskellige problemer. Uanset om det drejer sig om depression, angst, parforholdsproblemer eller noget helt andet, kan terapi være et utroligt nyttigt redskab til at forbedre dit liv. Læs mere om dine muligheder med terapi i dette indlæg.

 

individuel terapi østerbro

 

Få åbnet op for dine følelser

En af de første ting, du skal gøre, når du overvejer at gå i terapi, er at være ærlig over for dig selv om, hvordan du har det. Det kan være svært, men det er vigtigt for at få mest muligt ud af terapien. Vær åben og ærlig om, hvad der foregår i dit liv, og hvordan du har det med det. En terapeut vil helt sikkert kunne finde hjælpe dig videre med hvad end du måtte kæmpe med.

 

Vær tålmodig

Det tager tid at ændre langvarige adfærdsmønstre og tankemønstre. Du skal ikke forvente mirakler fra den ene dag til den anden. Vær tålmodig med processen, og stol på, at terapi kan hjælpe dig med at foretage de ændringer, du ønsker at se i dit liv. For nogle vil det tage længere terapisessioner end andre.

Det kommer naturligvis an på det problem, som du vælger at gå i terapi for. Men for de fleste af os kan det at snakke med en objektiv person for nogle timer gøre en stor forskel.

 

Find den rigtige terapeut

Ikke alle terapeuter er lige gode. Det er vigtigt, at du finder en terapeut, som du føler dig tryg ved. Du skal føle, at du kan stole på din terapeut, og at han/hun forstår dig.

Det er i orden at undersøge et par forskellige terapeuter, før du træffer en beslutning. Når du har fundet den rigtige, skal du holde dig til den i et stykke tid for at give terapien en chance for at virke. Du kan kigge efter individuel terapi på østerbro via Google eller ved at spørge din praktiserende læge om råd.

Flere Nyheder