Det er altid en lang og svær proces, når I skal finde en ny person til virksomheden. Det er lige meget, om det er en menig medarbejder, eller det er en leder, som I er på jagt efter. Det er noget, som I kommer til at lægge mange kræfter i, og hvor der kommer til at være mange forskellige mennesker involveret. Det er derfor vigtigt, at I finder den rette, så I ikke skal processen igennem kort tid bagefter.

For at sikre, at I får valgt rigtigt fra start af, kan det være en god ide for jer, at I har en headhunter til at hjælpe jer. Det kan virkelig give jer nogle nye perspektiver på opgaven og gøre, at I tænker ud af boksen på en anden måde, end I plejer. Måske har I nogle indgroede mønstre eller ideer om, hvordan en medarbejder skal være. Det kan gøre, at I kommer til at vælge dygtige medarbejdere fra, selvom de faktisk ville have været rigtig gode i jeres virksomhed.

Headhunteren har friske øjne og har ofte også et stort kartotek af folk, som han eller hun kan bringe i spil til jeres ledige stilling. Det kan også være med til at korte rekrutteringstiden betydeligt ned. Ofte kan der hurtigt gå et par måneder med at sende en annonce ud, vente på ansøgninger, læse ansøgninger igennem og finde frem til den rette kandidat gennem en eller flere samtaler.

Med en headhunter kan du i nogle tilfælde springe nogle af trinene over. Du ender dermed ikke med at skulle bruge lige så meget af din dyrebare arbejdstid på at skulle finde nye medarbejdere.

Nogle virksomheder har et fast samarbejde med en headhunter, fordi det er med til at give så meget til deres rekrutteringsproces. Andre virksomheder hyrer en headhunter ind, når der er brug for det. Hvis du er interesseret i at samarbejde med en headhunter, kan du for eksempel kigge nærmere på det firma, der hedder dedikation.dk. De har mange års erfaring fra området.