Få det mere behageligt med at spille på et trommesæt

25 juni 2021 Anders Lundtang Hansen

Øvelse kræver mester, hvis man vil være god til at spille på trommer.

Men man kan også ende med at starte ud under så dårlige forhold, at man mister lysten til at spille trommer, selvom nogle kloge mennesker siger, at hvis man starter hårdt ud, så skal det nok blive lettere derfra.

Men der er ingen grund til at anstrenge sig mere end højst nødvendigt, og hvis man vil have det sjovt med at spille trommer, så skal man også gøre det gunstigt for en selv til at starte med.

Som det første bør du derfor anskaffe dig nogle trommer fra drumlimousine, så du i hvert fald ved, at du har et trommesæt af god kvalitet at spille på.

Dernæst skal du se på de forhold, som du spiller under, for de er slet ikke ligegyldige – og måske tænker du ikke over det, når du starter med at spille trommer.

Giv dig selv gode forhold at spille trommer under

Du skal have dig et lokale, hvor du ikke generer andre med at spille på trommer, men du kan også komme til at give dig selv høreskader qua de høje lyde fra trommerne.

Derfor er det måske godt at øve sig med høreværn på eller ørepropper i ørene. Så længe du kan høre, hvad der foregår.

Eventuelt kan man smide en pude eller et tæppe i stortrommen, så den larmer mindre, foruden at man kan sætte tape på lilletrommen, så den giver mindre genlyd, og man kan også få professionelle anordninger, man kan sætte på ens trommer, så de larmer mindre.

Hvis din stortromme har en tendens til at bevæge sig væk fra dig, når du spiller på den, så kan du forsøge at stille noget tungt foran den, så den bliver på plads.

Sørg for at have en god stol at spille fra også.