Der er intet nyt i at brygge vin. 

Det har man sådan set gjort i lignende tilfælde i flere tusinde år, selvom vinen fra dengang nok næppe smager af noget, som den gør det i dag.

Det hænger ikke alene sammen med, at man har forfineret metoderne til at gøre det på, men man kan også bevare vinen på endnu bedre, da man har vinkældre til den slags foruden, hvordan man ellers tager sig af den.

Så selvom der er sket meget på alle de tusinde år, så bruger man stadig tips og tricks, der trækker mange år retur såsom ved, hvordan man dyrker vinen, selvom man kan have maskiner til at høste vinen med videre.

Så lægger man gerne vinen ned i en vinkælder undervejs i processen og generelt, når den skal bruges senere.

Sådan en vinkælder kan man jo også få sig derhjemme, hvis man læser lidt mere om det på Husblog.dk.

Din vinkælder minder næppe om de gamle

Du ejer næppe en gammel fransk bondegård, hvor du har tilladelse til at brygge noget bestemt vin, der kan kaldes noget specifikt, hvorefter du har sådan en vinkælder af gamle sten, der er blevet stablet ovenpå hinanden og er flere hundrede år gammel.

Men mindre kan jo også gøre det, for nu om dage kan man jo anlægge sig ens egen kælder, der således ikke behøver være bygget af vinkendere og være af ældgammelt materiale.

Man ved jo, hvordan vinen skal bevares, og man ser da hele skabe, der er skabt til det formål at fungere som en vinkælder for en.

På den måde kan et lille skab i en lejlighed erstatte en gammeldags vinkælder, selvom der er noget mere autentisk ved de gamle kældre.

Men derfor skal vinbønderne jo ikke have patent på de vinkældre, og derfor kan man nu om dage skabe ens egen, private vinkælder.