En træterrasse gør din bolig større

04 juli 2021 Mette Nielsen

Hvis du bygger en træterrasse i forlængelse af dit hus, så vil du opleve, at du på den måde nærmest bygger dit hus større. De ekstra kvadratmeter udenfor bliver et ekstra rum, du aktivt kan bruge som en del af boligen. Og hvis du indretter terrassen godt, kan du også bruge den i de perioder, hvor det ikke er sommer.

En træterrasse er en god investering i din bolig. Den forøger værdien af din bolig og forøger din livskvalitet, fordi den kan bruges til så mange ting. Om sommeren kan du nyde sommerdagene på den, grille, slappe af og spise måltider. Hvis du har børn, kan de lege her, og når I har venner på besøg, er det et oplagt sted at sidde, når vejret er til det.

Det bedste af det hele er, at en træterrasse faktisk kan bruges meget længere end blot om sommeren.

Indret dig til alle sæsoner

Når du skal indrette din træterrasse, så skal du tænke over, at den skal kunne bruge mere end blot om sommeren. Du skal naturligvis indrette den til sommerbrug, når det er den tid på sæsonen. Men hvis du gør dig et par tanker om, hvordan den også kan bruges forår, efterår og vinter, så vil den kunne bruges året rundt.

Hvis du vil kunne bruge den om foråret, så start med at plante et par krukker til med fine forårsblomster. Sæt nogle robuste havemøbler ud på terrassen og sæt eventuelt et sejl op eller lav en lille overdækning med en terrassevarm, hvor I kan sidde under og nyde udelivet, selvom det stadig er lidt koldt. Pynt med varme tæpper og plaider, I kan svøbe jer i, når det er koldt.

Det er nogenlunde samme metode, I bruger om efteråret. Her må I gerne plante efterårsplanter og bruge tekstiler i varme farve samt sørge for, at der er noget levende belysning, som skaber hygge. Husk også den kunstige belysning på terrassen, så det bliver behageligt at sidde ud.

Om vinteren skal I pynte op til den højtid med gran, lys og hygge. Her er det klart, at det formentlig er for koldt at sidde ude det meste af tiden. Men hvis I har et varmt tæppe, så skynder jer at putte jer i det, lav en kop varm kakao og sid udenfor en halv times tid på en smuk vinterdag. Det giver energi.

Drømmer du om en træterrasse i fredericia, så søg efter en der kan hjælpe med at bygge den. Det vil I ikke fortryde.