Anvend hudpleje produkter rigtigt og få en smuk og strålende hud

10 juni 2020 Astrid Pedersen

Mange kvinder bruger utroligt lang tid på at rense og pleje deres hud á flere omgange hver eneste dag. Faktisk er dette dog sjældent nødvendigt. Hvis du vasker og skrubber din hud mange gange om dagen risikerer du ydermere at provokere den til at producere mere talg, og samtidig kan hudens naturlige balance gå tabt.

En god hudpleje rutine bør understøtte denne balance og hjælpe huden til selv at regulere sit indhold af fugt og fedtstoffer. På den måde kan huden forblive spændstig og elastisk, og din teint bevares levende og fuld af ungdommelig glød.

Hvori består god og effektiv hudpleje?

Som udgangspunkt bør du kun rense din hud morgen og aften. Dette bør foregå på skånsom vis, ved hjælp af en mild rensecreme som blidt kan fjerne fedt og snavs fra hudens overflade.

Om morgenen kan du med fordel følge afrensningen op med en astringerende toner eller skin tonic, og dernæst påføre plejende og fugt givende ansigts olie eller serum. Når olie eller serum er trængt ind i huden, bør du beskytte denne med en dagcreme som indeholder et uv filter. Du kan for eksempel benytte en BB creme, som indeholder pigment, og således virker som en ultra let foundation.

Om aftenen skal huden renses på ny, således at du fjerner den gamle creme og det støv og snavs, som har ophobet sig i porer og i hårsække. Du kan bruge en let eksfolierende rense creme til dette formål, så længe du husker at følge op med en nærende nat creme. Og når du skal forkæle dig selv i weekenden kan du samtidig forkæle huden med en fugt plejende eller rensende ansigtsmaske.

Hvor kan jeg finde de bedste produkter til min daglige hudpleje?

Er du på udkig efter gode hudpleje produkter fra anerkendte brands kan du finde et stort udvalg i den online shop på sephora.dk